YOGALÆRERE

Yogalærerne som blir med på Yogaweekend er håndplukket og er blant Norges beste og mest erfarne lærere.

På Vestlia får du sjansen til å prøve ut en rekke forskjellige yogasjangere – noen mer dynamiske og fysisk krevende, andre mer avspennende og restituerende med spirituelt fokus. Du kan bruke helgen til en personlig vandring på yogaens mangfoldige vei, ta forskjellige klasser, meditere i naturen eller på matta, samt høre spennende foredrag. Vi lover deg en opplevelse helt utenom det vanlig.

 
 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A9657.jpg

Marthe Magerøy

Marthe Magerøy har mer enn ti års erfaring innenfor yogafeltet, hun har studert med flere lærere innenfor forskjellige tradisjoner over hele verden. I tillegg til mange ulike yoga-utdannelser (yoga terapi, Iyengar og Ashtanga Yoga, Vipassana meditasjon, filosofi og sanskrit chanting) har hun også en master i psykologi, hun opplever yoga som en grunnleggende og helhetlig tilnærming til mennesket - gjennom alle lag: fysisk, energetisk, emosjonelt og mentalt. For å helbrede og vokse er det gunstig å undersøke og transformere alle disse lagene i oss. 

Marthe bruker nå litt av hvert fra de ulike praksisene hun har dykket inn i, i et eklektisk format. Klassene hennes er ofte flyt-basert men rolige og myke, og hovedsakelig et rom som legger tilrette for dyp tilstedeværelse i den subtile visdommen som finner sted i hvert enkelt individ.

I den siste tiden har Marthe blitt mer fascinert av yoga- og helsebringende praksiser som er spesielt tilrettelagt for kvinners kropp og sjel. Den feminine veien er ofte radikalt annerledes enn det vi ser i de fleste former for fysisk yogapraksis i dag. En av Marthes største kall er å spre et feminint yoga- og helsefokus - hvordan bruke yoga for å finne dyp indre kontakt med den feminine visdommen som bor i alle kvinner.

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8732.jpg

Camilla Gjøstøl

Camilla er daglig leder og studioeier av Cama Yoga i Oslo, og brenner for at alle som ønsker skal få muligheten til å finne sin yoga i livet.

Camilla kom først i kontakt med yoga som barn, gjennom et meditasjonskurs og en fasinerende eldre dame som praktiserte yoga på sommer stedet.

I 2005 begynte hun med ashtanga yoga, og senere utviklet seg til en jevnlig vinyasa praksis. Hun utdannet seg og jobbet først som siviløkonom og interiørdesigner, før yogaen også ble hennes yrkesvei. I 2012 fullførte hun en 250 timers lærer utdannelse i Vinyasa Yoga ved Appleyoga i London, godkjent av Yoga Alliance. Siden det har hun deltatt på en rekke workshops og timer med fantastiske lærere rundt om i verden. Hun videreutdannet seg innen Yin Yoga høsten 2016, hos Ina Løvdal. Camilla sine timer varierer fra de mer dynamisk utfordrende, til de mykere timer der fokus er å komme dypere inn i bindevev og ro. Alle timer vil ha et element av ro og tilstedeværelse, der pusten er det viktigste.

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8564.jpg

Vibeke Klemetsen

Vibeke Klemetsen er utdannet journalist og har jobbet mange år i TV- og mediebransjen. Hun er en av gründerne bak treningsmerket Run & Relax og jobber daglig med det.

 Vibeke gikk på sitt første yogakurs i Stavanger i 1997 og har siden den gang hatt yoga i livet i en eller annen form. Hennes første møte med Ashtanga yoga var i 2003, og siden har hun vært frelst i denne yogaformen. Hun tok sin første Teacher Training i Iyengar Yoga med Elizabeth Connoly i 2005, og det var da hun begynte å undervise. Hun har diplom godkjent av Yoga Alliance for sin deltakelse i Alexander Medins Teacher Training program 2008-2009.

 Hun har også praktisert med instruktører som David Swenson, Nancy Gilgoff, John Scott, Mark Robberds og Kia Naddermier. Vibeke reiser årlig 1-2 mnd til Mysore, India for å praktisere med sin lærer Sharath Jois ved Ashtanga Yoga Research Institute.

 Vibeke har gitt ut bok og dvd om «Yoga for gravide» og i 2014 ga hun ut en kokebok om “Grøt”. Hun er tillegg frontfigur og yoga-ekspert for KK Sporty.

 Hennes ønske er å spre yoga og glede til alle hun møter på sin vei, inspirere flest mulig til å teste denne treningsformen og oppfordre alle til å få en regelmessig praksis.

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8660.jpg

Jessica Winderl

Jessica is a yoga teacher (ERYT 500), Ayurveda Yoga Therapist, and the Founder of the Atman Yoga School, which offers 200/340 Hour Vinyasa + Ayurveda Teacher Trainings in Norway. She also teaches and lectures at yoga festivals across the US and Europe (including the Bhakti Fest, Copenhagen Yoga Festival, Portugal Spirit Fest, Sedona Yoga Festival, Oslo Yoga Festival, and the Arctic Yoga Conference), and leads workshops and teacher trainings in Europe. Jessica is known for her creative and unique vinyasa flow sequences, and her ability to make yoga philosophy accessible and relevant to the modern yogi. She strives to live her yoga off the mat by embodying her yoga through acting with integrity, kindness, and compassion. Her most intrinsic practices include cultivating stillness + clearing space for radical self-inquiry, and she is fascinated by the process of meditation that uncovers the layers of our spiritual being while bringing us closer in connection with Source.

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8631.jpg

Pernille Bønkan

Pernille har hatt en hengiven yogapraksis i 20 år. Hennes inngangsport til yogaen var dansen – noe hun har gjort helt fra hun var barn.
Hun har jobbet proffesionelt som danser, pedagog og koreograf på den internasjonale dansescenen fra hun var 20 år.

 De siste 15 årene har Pernille primært levd av å formidle sin erfaringer og fordype sine egene studier av yoga. I 2006 var hun med på å starte Puro Yoga sammen bl.a sin lærer Alexander Medin. Idag er Pernille hovedlærer på Puro og har ansvar for Mysoreprogrammet.

Hennes formidling av yoga er holistisk, autentisk og bærer preg av intigrert forståelse og erfaring. Pernille har en egen evne til å vekke opp slumrende potensiale i kropp og sinn.

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8702.jpg

Christian Andvig

Christian begynte med yoga i starten 2012 på Eight Treasures Yoga i Oslo. Han ble umiddelbart forelsket i praksisen og filosofien og kjente hvordan den hjalp han både fysisk, emosjonelt og mentalt. Etter hvert som årene har gått har han tatt flere utdannelser innenfor yoga, sjamanisme, mindfulness og massasje og har nylig begynt på et nevro-refleksologi studie. Han jobber for tiden fast på Hiyoga i Oslo og holder retreater og workshoper i Norge og andre steder i verden. Timene hans har som formål å gi en gledefylt opplevelse av kroppen og sinnet som skal bidra til økt glede for den praktiserende i hverdagslivet. Han underviser alt fra veldig rolige timer, Pust timer, mindfulness, fysisk aktive og dynamiske  yogatimer og acroyoga. 

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8580.jpg

Axel Haugland

Axel ble i 2010 introdusert til yoga og meditasjon av John Bentham på Eight Treasures Yoga, i en tibetansk buddistisk linje. Han ble tidlig oppfordret til selv å undervise og har siden holdt faste klasser i Oslo. 
Axel har selv erfart at det viktigste i en sunn yoga praksis er å integrere opplevelsene på matta og meditasjonsputa med ens hverdagen og relasjoner. Det innebærer å skape en stødig bro mellom det indre liv og det ytre utrykk.
Med erfaring fra over 1000 privattimer som personlig trener og livvstilsveileder har Axel hatt muligheten til å tilpasse yogapraksisen til hvert enkelt individ og integret den inn i ulike uttryksformer. 
Han har studert Yogic Arts med Duncan Wong og Yin yoga med Biff Mithoefer. Han har også ulike kurs innen bevegelseslære, meditasjon og lyd.

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8485.jpg

Bjørn Tore Jakobsen

Bjørn har en bakgrunn innen turn og har jobbet i treningsbransjen i mange år. Han er utdannet personlig trener gjennom AFPT, og har presentert gruppetimer og holdt workshops rundt omkring i Norge og i utlandet. Hans timer kjennetegnes av å kombinere styrke, bevegelighet og lekenhet. 

 Sertifiseringer:

200 RYT Virya Yoga m/Josephine Selander -2010, 200 RYT Ashtanga Vinyasa Yoga m/Paul Dallaghan -2012, 300 RYT Ashtanga Pranayama, Philosophy, Anatomy -2013 - 2015 m/Shri O.P Tiwari, Paul Dallaghan, Arielle Nash, 40 timer Advanced inversion m/Patrick Beach,2015, 85 timer ISHTA Yin Yoga m/Ulrica Nordberg-2016, 60 timer Ashtanga Yoga & Pranayama In-depth Development, Training m/Kia Naddermier -2017, 100 timer Advanced Anatomy Arielle Nash -2017, 100 timer  ISHTA m/Sarah Finger, Ulrica Nordberg mf -2018 

I dag underviser Bjørn på HiYoga i Oslo og på SATS Bislett. Han er også foreleser for SAFE yogautdanning og master trainer for SATS, hvor han bidrar med produktutvikling, kurs og online training.

 
Untitled-2.jpg

Astrid Salthaug

Astrid ble opprinnelig presentert for yoga da hun drev aktivt med dans. I begynnelsen brukte hun yogaen som et verktøy til å puste mer i dansen og for å øke fleksibiliteten. Først da hun forsto at det lå en filosofi bak asana-praksisen økte interessen hennes for yoga. Etterhvert har den strålende jenta beveget seg bort fra dans der så mye handler om prestasjon, og vendt blikket innover. Gjennom yogaen har hun gått vekk fra å sammenlikne seg med andre, for heller å kjenne på den deilige følelsen av å kunne bevege seg fritt og være tilstede i sin egen kropp. 

Astrid startet med å praktisere Ashtanga, men da hun oppdaget Vinyasa ble hun helt bergtatt. Våren 2017 fullførte hun Atman Yoga School’s Yoga Alliance-godkjente lærerutdannelse i stilen Vinyasa Flow (RYT200). Astrid er også utdannet personlig trener og økonom. 

Vinyasatimene hennes består av energigivende sekvenser med kreative overganger som skaper flyt og bevegelsesglede, i tillegg til å være mentalt styrkende og virke balanserende. 

 
Fotograf_Nicki_Twang_W3A8525.jpg

KARINA ELINE KIBSGÅRD

Karina har undervist yoga siden 2008 og underviser i dag ved flere yogastudioer i Oslo. Hennes bakgrunn er i hovedsak fra dans, Asthanga Yoga og Jivamukti Yoga. Hun ble introdusert til yoga gjennom sine studier ved Den Norske Balletthøyskole og er idag 800 hour Advanced Certified Jivamukti Yoga lærer. I 2014 bodde hun en periode i NYC for og fullføre et apprenticeship ved Jivamukti Yoga School New York. I tillegg har hun  fullført en 200 timers yogalærerutdannelse med R. Alexander Medin, fordypning i Ashtanga Yoga og filosofi. Karina  har bred undervisningserfaring fra blant annet dans, trening, PT  og 10 år som yogalærer. Ved siden av og tilby faste klasser i Oslo området reiser hun og holder workshops/immersions. Hun har undervist på blant annet Norges Yogafestival, Oslo Yogafestival, Movement Arts Festival Oslo, Praque Spirit Festival, Arctic Yoga Conference, Yogaweekend.no og YogaFusion. Hun har hatt korte engasjement med workshops for barn og unge i grunnskolen, studenter ved Norges Idrettshøgskole og prosjektet www.backinthering.no. Ved siden av å jobbe fulltid som yogalærer har hun høsten 2018 begynt å studere til en Master i Spesialpedagogikk, med et ønske om og bringe yoga inn på flere arenaer i vårt samfunn. I undervisningen legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Den fysiske praksisen i skjønn forening med filosofi og det mentale perspektivet. Klassene hennes inneholder elementer som chanting, musikk, lekende og fysisk utfordrende asana sekvenser. Hun mener bestemt at det ikke handler om og “gjøre perfekt” men heller prøve og være den beste versjonen av seg selv i alle aspektene av livet.