FORKLARING AV TIMER OG FOREDRAG

 

Holistisk yoga m/ Anneli
Lær om den magiske pusten, visualisering og konsentrasjon for å øke effekten av helsebringende yogaøvelser. Rolig aktivitet. 

Yoga for bedre helse m/ Anneli
I denne klassen lærer du om helseeffekten av yogaøvelsene fra østlig og vestlig perpektiv. Moderat aktivitet. 

Organisk yin yoga m/ Anneli
I denne klassen flyter vi mellom energifrigjørende, organiske bevegelser og hvilende, åpnende yinstillinger. Du lærer om bindevev og energi til organer. Moderat aktivitet.

Energiyoga m/ Anneli
I denne klassen booster vi energisystemet med energisirkulering, pust og bevegelse! Bli med på en nærende time for kropp og sjel. Moderat aktivitet. 

Vinyasa yoga m/ Camilla G. og Maria (fredag)
Vinyasa prinsippet er å koble pust og bevegelse i en dynamisk flyt sekvens, med pusten som forankringspunkt. Solhilsener danner rammen for en rekke klassiske yogaøvelser som flyter inn i hverandre, med musikk som stemningsfult fører deg inn og gjennom timen. Timen avsluttes med en roligere del, og en lang og avspennende Savasana. Det gis modifikasjoner og påbygningsmuligheter avhengig av den enkelte studentens nivå, slik at timen passer for alle. 

Vinayasa yoga m/ Camilla G. (lørdag)
I denne vinyasa yoga timen vil vi starte med å mykt komme inn i kroppen, og kontakt med pusten som forankringspunkt for den påfølgende flyten. Solhilsener danner deretter rammen for en rekke klassiske yogaøvelser som flyter inn i hverandre i en dynamisk hoveddel, der musikken stemningsfult fører deg gjennom timen. Timen avsluttes med en roligere del, og en avspennende Savasana. Det gis modifikasjoner og påbygningsmuligheter avhengig av den enkelte studentens nivå, slik at timen passer for alle. 

Happy Flow m/ Camilla G.
Dette er en vinyasa yoga time, der vi avslutter helgen sammen i en flyt som vil gi overskudd og restitusjon. Vi beveger oss rolig gjennom stillinger som åpner opp energibanene, roer sinnet og fokuserer på de gode opplevelsene og tankene som har kommet gjennom helgen. En helhetlig yogatime der du kan bli minnet på at du velger selv dine tanker og dine valg både på matten, og i livet generelt.

Flow to restore m /Camilla G.
Dette er en dynamisk vinyasayogatime, der vi avslutter helgen sammen i en flyt som gir overskudd og restitusjon. Vi beveger oss rolig gjennom stillinger som åpner opp energibanene og kroppen. Dette forbereder kropp og sinn på en rolig yinsekvens, der du kommer dypere inn i bindevevet, og sinnet roer seg. Dette er en time for alle, som virker balanserende og vil gi en god avslutning på helgen.

Why Asana (lørdag 90 minutter) m/ Karina
ŒAsana¹ oversettes ofte til Œsete¹ (å sitte). Yoga - asana (yogastillinger) handler om og skape stabilitet og balanse for deg selv. I denne Jivamukti klassen flyter vi gjennom kraftfulle og balanserende sekvenser for hele kroppen, for og kjenne hvordan praksisen støtter oss og gjør oss Œcomfortable in our own skin¹.

Mantra magic m/ Karina (lørdag 60 minutter)
En klasse hvor vi leker med stemmebruk gjennom chanting og mantras. Chanting er en særs kraftfull praksis som lærer oss og kjenne vår indre kraft og driv. Finne din stemme og mot til å Œspeak up; say what you mean and mean what you say¹.

A shift in perception m/ Karina (søndag 90 minutter)
Når tilvante forhold snus på hode, kan løsninger eller nye muligehter komme opp i dagen. En Jivamukti klassen med fokus på hvordan vi forbereder og gjør oss trygge til inversjoner som skulderstående, hodestående og variasjoner av håndstående.

Pust og meditasjon m/ Christian
I denne timen vil vi se nærmere på hvordan å bruke pusten på forskjellige måter som kan gjøre sinnet roligere og og tre lettere inn i en meditativ stemning. Skal også snakke om hvordan pusten påvirker kroppen følelsene og sinnet, og lære pusteteknikker som kan gjøre det lettere å bruke pusten som et verktøy for velvære i hverdagen.

Vinyasa m/ Christian
Denne timen er en dynamisk time, som fokuserer på å bevisstgjøre forholdet mellom pust og kropp. Vi beveger kroppen i denne timen i respekt til pustens kvaliteter. Så innpustet vil hjelpe ekspansjon av kroppen og utpustet vil hjelpe til fordypning i stillingene. Timen kan være utfordrende, anbefales at du har gjort yoga en gang eller to før.

Myk flyt m/ Christian og Marthe
Denne timen er en rolig dynamisk time som passer for folk på alle nivåer - nybegynner som erfaren. Timen vil fokusere på å ta seg god tid til hvert pust og hver bevegelse, og samtidig holde en flyt gående som skal skape varme, sirkulasjon i kroppen og en myk og snill tilstedeværelse i sinnet. 

Acro Yogalek m/ Christian og Marthe
Denne timen er for deg som vil leke og fly! I denne timen vil du lære kroppen å kjenne, gjennom å samarbeide med en annen person. Vil skal på en trygg og morsom måte lære oss å være en ressurs for en annen sitt velvære, gjennom vår egen styrke og tilstedeværelse, og tillate oss selv å ta imot velvære. I acro yoga så er det en som er basen og holder den andre, mens den andre flyr. Hvis du vil ha mer informasjon så søk på ''acro yoga'' på YouTube. Timen vil være for alle nivåer

Rinse & Shine Flow m/ Maria (lørdag kl 10:00-11:30)
Start dagen med en vinyasa-klasse der du virkelig får åpnet fronten. Vi skal jobbe med fokus på bryst, rygg, løsne opp i skuldre og overkropp, for så å bevege oss inn i forskjellige bakoverbøyer. Målet er at du skal forlate timen med en følelse av å være sterkere både fysisk og mentalt - og dermed kan møte dagen fryktløs og full av energi. 

Barneyoga: Halloween m/ Maria (lørdag kl 14:00-15:00)
Halloween står for døra, og i denne timen skal vi fokusere på det magiske skjelettet vårt. For har du tenkt på hva som foregår på innsiden av kroppen din? I yoga er vi spesielt opptatt av ryggraden, og denne skal vi utforske gjennom morsomme yogaøvelser og en leken tilnærming til temaet. NB: Det blir ikke skummelt! Passer best for barn mellom 6 og 12 år. 

Let It Go Flow m/ Maria (lørdag kl 17:30-18:30/19:00) (NB: Hvis mulig er det topp med 90 min på denne timen, slik at vi får god tid i stillingene. Men du hadde satt den til 60 min, og hadde sikkert en tanke bak dette! Se på det:))
Her skal vi roe oss ned og vende oppmerksomheten innover. I yoga tenker vi at følelser og spenninger setter seg i hoftene, og denne vinyasa-klassen handler om å gi slipp. Det blir mye stretching og hofteåpnere - både sittende, stående og liggende. Målet er at du skal føle deg forløst, balansert og klar for en god kveld etter timen. 

Slow Detox Flow m/ Maria (søndag kl 11:30-13:00)
Bli med på en av Marias absolutte favoritt-timer, der fokuset er sittende, stående og liggende vridninger. I denne vinyasa-klassen holder vi et rolig tempo, og beveger oss flytende fra stilling til stilling. Vridninger er kjent for å ha en rensende effekt på kroppen, så målet er at du skal føle deg ren og klar i kropp og sinn etter denne timen. 

Jivamukti - Hot, Hip & Holy m/ Camilla Coucheron
Hot Hip Holy er et klassisk Jivamukti-begrep som beskriver den fargerike den kreativ, utforskende, energisk og inspirerende Jivamukti-metoden - med en god dose spiritualitet. Vi bruker musikk som får deg til å ville danse og starter klassen med en liten chant. Det er hovedfokus på Asana (fysiske stillinger), Bhakti (hengivenhet) og Dhyana (meditasjon) - hvordan vi kan bruke pusten som mantra i de fysiske yoga stillingene.

Denne timen kan  passe for de fleste men det er lurt å ha litt kjennskap til dynamisk yoga.

Jivamukti - Healing through Asana m/ Camilla Cucheron
Gjennom asana slipper vi på spenninger i kroppen, åpner opp energibanene / nadiene våre. Vi vekker opp livskraften, pranaen i kroppen. Gjennom Asana og  pust, beveger vi oss fra en stilling til en annen så kroppen åpner seg gradvis og naturlig. Vi fokusere på hvordan asana skal tilpasses din egen kropp med det utgangspunktet du har, og hvordan praksisen kan brukes som massage og som helende verktøy på den fysiske og emosjonelle kroppen.  

Solhilsen Flyt m/ Marthe
En mykere vinyasaklasse med enkle men kreative sekvenser fundamentert i Surya Namaskara (solhilsen). En deilig praksis å starte dagen med, denne timen vekker kropp, pust og sinn. I solhilsen finner vi de yogaøvelsene som er mest brukt i vinyasaklasser, store bevegelser som åpner kroppen. Vi hilser solen og åpner oss for en ny dag med flyt i rolig tempo, repetisjon av flyt-sekvenser for å skape varme i kroppen og tilstedeværelse i sinnet, gode strekker og mildt styrkende øvelser. Passer godt for alle nivåer.

Teknikktime m/ Bertine
Bertine forklarer bandha-bruk og hvordan dette kan forenkle praksisen, samt hvordan koble pust og bevegelse.
Hun vil gå gjennom store deler av (half) primary og fokusere på enkelte hoved posisjoner og hvordan teknikk kan brukes til å lettere komme inn i disse.

Candlelight flow Fri eve 9:40- 10:45 w/ Jonathan
End the day with a sensuous flow of gentle postures to sooth the body and mind, and wind down further into deep relaxation as we rest into a delicious yin and restorative sequence at the end, preparing us for sleep.

Mindful start – Sat morn 7:30- 9:00 w/ Jonathan
Begin your day by tuning your body-mind to the present moment, finding greater clarity, balance, and calm. Starting out with meditation, mindful warm-ups, a gentle vinyasa flow and longer stretches, prepare yourself for the day in a nurturing way.

Hvilende Yin Yoga – Sat eve 5:30- 7 w/ Jonathan
Time to let go, slow down, and sink deep into these postures, for a restful experience and deeper release of tensions. A perfect counter-balance to a stronger practice or a more active day.

Meditation-  Sun morn 8-9 w/ Jonathan
Begin your morning by settling the mind, tuning into a peaceful space, and finding clarity to set your intention for the day to come. Essential yoga practice… coming home to yourself.

Mindful yoga- Sun 10- 11:30 w/ Jonathan
A balanced yoga class blending mindfulness principles together with a moderately dynamic flow, longer held yin-style postures, meditation and relaxation at the end. Bridging many modalities into an integrative and wholistic approach to yoga.

Intro til Ashtanga m/ Pernille
En introduksjon til Ashtanga vinyasa metoden hvor vi redegjør for grunnprinsippene Pust, Bandha og Drishti. Forklarer hvordan vi binder det hele sammen ved hjelp av tellinger. Denne timen vil det både være litt prat og selvfølgelig sette teori ut i praksis …. Vel møtt ! 

Ashtanga nybegynnere m/ Pernille
En ledet time hvor læreren teller rolig gjennom deler av den 1. serien - i denne timen vil det også bli forklart  hvordan man gradvis kan komme inn i de forskjellige stillinger ved hjelp av modifikasjoner. For alle. 

Ashtanga erfaren m/ Pernille
En “ tradisjonelt” ledet klasse hvor læreren teller gjennom hele 1. serien på sanskritt. Passer best for de som ha gjort astanga vinyasa fra før -  eller for de som har lyst på en skikkelig utfordring!! 

Ashtanga Beat m/ Pernille
Ashtanga vinyasa er et veldig sammensatt og intrikat system som tar tid å lære seg - med sine tydelige rammer kan nok mange, selv den mest garva Ashtangien bli litt lei - denne timen bringer vi inn et overraskelsesmoment som kan bidra til å løse opp det hele ….å reisen mot frihet kan fortsette. Passer for alle som lyst ! 

Refleksjoner rundt yoga m/ Pernille
Yoga er veldig populært nå - vi kan lett bli fanget i det materialistiske og yogaen blir nok en mestringsarena. Pernille ønsker å dele noen av sine erfaringer - om hvordan yogaen har vært et redskap i å frigjøre seg fra den “ ytre” verden og om hvordan hun har brukt det som en inngangsportal til sitt indre univers og på den måten det har blitt et terapeutisk verktøy.

Dance your asana off m/ Pernille
Denne helgen blir det mye fokus på yogastillinger (asana)…Å gjøre asana kan være en fin måte å komme i kontakt med kroppen sin - målet må vel å kunne ha denne type kontakt hele tiden!? Derfor går vi ut av “rammene“ og løser opp litt i kjente strukturer - kjenner på musikken, pulsen - ruller og bøller… og lar kroppen bli som ny. FOR ALLE NIVÅER …. er det skummelt må du i hvert fall komme!

FOREDRAG: Jannecke Øinæs

Jannecke er skaper av intervjuserien Wisdom From North North på YouTube der hun utforsker temaer som menneskelig vekst og utvikling, livsglede og livsgnist, selvfølelse og selvutvikling og de store spørsmålene i livet. Hun har intervjuet over 400 kjente og ukjente mennesker over hele verden og serien har over 27 000 følgere. Jannecke er også arrangør av Wisdom & Wonder live events på Litteraturhuset i Oslo der nærmere 700 mennesker har deltatt, og initiativtaker og arrangør av Skandinavias første kvinnelige online festival: The Scandinavian Female Empowerment Summit.  

I Heltereisen- finn ditt indre anker, deler hun sin egen livsreise fra å være en ung barnestjerne som fikk alt servert i fanget, til å miste stemmen og erfare to dype depresjoner, for så å finne livsgnisten igjen ved å oppdage at helten hun hadde ventet på hele veien, var henne selv.  

I foredraget vil Jannecke dele sine tanker om hvordan våre virkelighetsoppfatninger og ofte ubevisste perspektiver farger våre liv og hvordan vi kan endre dem om de ikke er hensiktsmessige, hvordan vi mer bevisst kan skape vår skjebne, hvordan vi kan følge drømmer og hvorfor det er bra for felleskapet, og hvordan egenkjærlighet er nøkkelen til det hele.

Besøk Jannecke på www.wisdomfromnorth.com